Lancering

Tijdens het ‘We doen het samen! Festival’ op 5 september wordt de Ella Vogelaar Academie voor Gemeenschapskracht gelanceerd. De Ella Vogelaar Academie is een kennis- en leernetwerk voor iedereen die iets wil betekenen voor zijn of haar eigen omgeving en wil bijdragen aan nieuwe samenlevingsprincipes. De Ella Vogelaar Academie is er voor bewoners(initiatieven), coaches, bestuurders, politici, ambtenaren, docenten, wetenschappers en andere geïnteresseerden.

Publieke dialoog

De Vogelaar Academie is een vervolg op de 1e (2018) en 2e (2019) nationale dialogen over gemeenschapskracht die zijn gehouden in Utrecht en Amersfoort. Het was Ella Vogelaar die op basis van alle input uit die en andere bijeenkomsten concludeerde dat het goed zou zijn een Academie te vormen. Het was onder haar -informele- leiding dat de eerste stappen naar concretisering van het idee zijn gezet.

Het Nieuwegein Fonds is vanaf het begin, in de persoon van Harry Troelstra, betrokken geweest bij deze ontwikkeling.

Programma tijdens het Festival

Het wordt een online festival dit jaar met een 23 presentaties op 5 september en online workshops op 8, 9 en 10 september. Lancering van de Ella Vogelaar Academie voor gemeenschapskracht vindt plaats op 5 september om 10.00 uur.

Meld je aan voor workshops en presentaties van het
‘We doen het Samen! Festival’.
Programma: wedoenhetsamen.nu

event – 5 september
workshops 8-9-10 september

Teruglezen hoe het begon met nationale dialogen over Gemeenschapskracht in 2018 en 2019: 1e en 2e nationale dialoog