‘Samen voor Nieuwegein’ organiseert jaarlijks een Beursvloer, waar commercieel en ideëel elkaar ontmoeten. Op de Beursvloer wordt gehandeld tussen lokale bedrijven, maatschappelijke organisaties en de overheid. Alles met gesloten beurs.

Beursvloer Nieuwegein 2019

Tijdens de Beursvloer 2019 werden 80 matches gemaakt met een maatschappelijke waarde van ruim € 400.000. Dit was een record, vooral behaald in matches met een groot aantal vrijwilligersuren. Nieuwegein Fonds sloot matches af met de Ruilfabriek, SportID, Stichting Rundu en Buurthuis Vreeswijk.

Rapportage van matches 2018

Fotogroep Fotogein vierde in 2019 zijn 40-jarig jubileum met verschillende activiteiten. Nieuwegein Fonds ondersteunde het bestuur bij het aanvragen van subsidie bij gemeente Nieuwegein. De tegenprestatie was een mooie fotoreportage van de viering van Sinterklaas bij locatie De Lijsterbes van Reinaerde in Hoog Zandveld.

Boordevol ideeën om het gezelliger te maken in Nieuwegein kwam Nathalie Nagtegaal van Nieuwegein Sociaal naar de beursvloer. Al snel was een match gemaakt met het Nieuwegein Fonds. Harry Troelstra en Marjan Vernooy hielpen haar met het schrijven van een actieplan. In het ‘Actieplan Nieuwegein bruist’ werden de ideeën geordend en vergeleken met initiatieven die al plaatsvinden in Nieuwegein. In een stappenplan werd gekozen voor een aanpak van klein beginnen met een maandelijks buurtcafé in Galecop. De eerste buurtcafés zijn inmiddels met succes georganiseerd en uitgebreid met meerdere activiteiten.