Lancering Ella Vogelaar Academie

Tijdens het ‘We doen het samen! Festival’, dat gepland staat voor 5 september, wordt de Ella Vogelaar Academie voor Gemeenschapskracht gelanceerd. De Ella Vogelaar Academie is een open en laagdrempelig kennis- en leernetwerk voor iedereen die iets wil betekenen voor zijn of haar eigen omgeving en wil bijdragen aan nieuwe samenlevingsprincipes. De Ella Vogelaar Academie is er voor bewoners(initiatieven), coaches, bestuurders, politici, ambtenaren, docenten, wetenschappers en andere geïnteresseerden.

Publieke dialoog

De Vogelaar Academie is een vervolg op de 1e (2018) en 2e (2019) nationale dialogen over gemeenschapskracht die zijn gehouden in Utrecht en Amersfoort. Het was Ella Vogelaar die op basis van alle input uit die en andere bijeenkomsten concludeerde dat het goed zou zijn een Academie te vormen. Het was onder haar -informele- leiding dat de eerste stappen naar concretisering van het idee zijn gezet.

Het Nieuwegein Fonds is vanaf het begin, in de persoon van Harry Troelstra, betrokken geweest bij deze ontwikkeling.

Programma tijdens het Festival

Het programma is nog niet bekend.

Kom naar het ‘We doen het Samen! Festival’.
Meer informatie en aanmelden: wedoenhetsamen.nu

5 september 2020

Teruglezen hoe het begon met nationale dialogen over Gemeenschapskracht in 2018 en 2019: 1e en 2e nationale dialoog